Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Zwanger met het warme weer

Wat een warme dagen zijn er weer dit jaar! Wij zijn erg gelukkig met de airco op de praktijk zodat zowel wij als de zwangeren geen last hebben van de warmte tijdens de zwangerschapscontroles. Onze verloskundige in opleiding JuulNathalie en Jessica besloten even de warmte in te stappen en een ijsje te halen vlak voor de Centering bijeenkomst vandaag. Maar hoe kom je als zwangere deze dagen door? Juist ook als je geen airco thuis hebt? We vertellen je wat tips hieronder!

Juul, Nathalie en Jessica 

Tips voor zwangeren met betrekking tot de warme dagen deze zomer: 

Ten eerste: Als het goed gaat met mama maakt de baby in jou buik het ook goed. Wees dus gerust en geef jezelf dus wat extra liefde deze week!

Drink voldoende water: het liefst 1,5 tot 2,5 liter per dag. Door het warme weer zweet je erg veel en verlies je dus ook veel vocht. Dat vocht heeft je lichaam hard nodig! Hydratatie is erg belangrijk! 

Verwen jezelf met een lekker koel bad of een ontspanningsmoment op de bank met een goed boek, mooie film of lekker muzieksessie. Doe dit tussen 12.00 uur en 15.00 uur in de middag. Deze brandende piek uurtjes kun je beter binnen doorbrengen. Je geeft jezelf meteen even wat extra rust door de dag heen en even een moment om je te focussen op jou en de baby!

Blijf Koel en Kalm en als het kan begeef je in Koudere ruimtes!

Verder: Ben je buiten blijf dan uit de zon en begeef je zoveel mogelijk in de schaduw. Smeer je goed in en draag een zonnebril en/of hoed in de zon! Ben je binnen, houd deuren en ramen zoveel mogelijk dicht zodat de warmte niet snel binnen dringt.

Tips voor de partners: Maak voor jezelf en je vrouw (kinderen) lekkere ijs smoothies. Dat is een win win situatie voor iedereen😉!