Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

10-12 weken termijnechoTermijnecho

De termijnecho verrichten we tussen de 10 en 12 weken. De zwangerschapstermijn en daarmee de uitgerekende datum kunnen dan het betrouwbaarst worden vastgesteld. We meten de lengte van je kindje op van kruin tot stuit. Aan de hand van deze lengte kunnen we de precieze uitgerekende datum bepalen. Alle kinderen groeien tot 13 weken namelijk even snel, pas daarna ontstaat variatie in groei. Maar 4% van alle zwangeren bevalt op de uitgerekende datum, 40 weken zwangerschap. Een normale termijn om in te bevallen is vanaf 37 tot 42 weken zwangerschap, dus vanaf 3 weken voor tot 2 weken na je uitgerekende datum. We adviseren je om weer met een volle blaas te komen voor een zo goed mogelijk echobeeld.

vpwijchen, geboorte, zwangerschap

Bij de termijnecho berekenen we je definitieve uitgerekende datum!

Een normale termijn om in te bevallen is vanaf 37 tot 42 weken zwangerschap.

Centering Pregnancy (tijdelijke stop)

Nadat je de termijnecho hebt gehad krijg kun je tussen 12 en 18 weken deelnemen aan Centering Pregnancy. Je kan ook kiezen voor losse, individuele afspraken. Bij Centering Pregnancy krijg je lange afspraken van 2 uur waarbij er veel besproken wordt en ervaringen gedeeld worden met andere zwangeren die even ver zwanger zijn als jij. Onderwerpen worden van meerdere kanten belicht waardoor iedereen meer leert en weloverwogen beslissingen maakt over uiteenlopende onderwerpen. Ook voor jouw persoonlijke verhaal is voldoende ruimte. Het is altijd mogelijk een keer een extra losse afspraak te krijgen als je iets 1 op 1 wilt bespreken. Elke sessie worden je controles uitgevoerd. Nadat je de 32 tot 38 weken gehaald hebt krijg je weer losse afspraken. Zo’n zes weken na de bevalling komt er nog 1 sessie waarbij alle baby’s aanwezig zijn. Centering Pregnancy gaat tijdelijk niet door i.v.m. een zwangere verloskundige die deze groepen geeft!


Hartjesspreekuur

We zijn sinds kort gestart met een hartjesspreekuur! We merken dat er behoefte is het hartje vaker te horen tussen 14 en 24 weken zwangerschap dan hoe vaak je voor controle komt. Meer hierover lees je in dit nieuwsbericht. Je bent altijd welkom!

Voorlichtingsavond Zwanger Nu deel 1

Tijdens een (eerste) zwangerschap komt er veel op je af. Begrijpelijk dat er veel vragen zijn; alles is nieuw! Wij kunnen je informatie en antwoorden geven op al je vragen. Er zijn een aantal onderwerpen waar je wellicht wat meer van wil weten. Daarom is het voor jou en je partner interessant om deze vroege voorlichtingsavond te bezoeken. Deskundigen geven 6 korte presentaties over belangrijke onderwerpen die je met name de eerste 25 weken van je zwangerschap bezighouden: voeding, bewegen en sport, werk en zwangerschap, kraamzorg, notariële zaken, vrouwencoach en verloskundige zorg.

zwangerschap geboorte vpwijchen verloskunde

Locatie: Verloskundig Centrum Nijmegen.
Kamerlingh Onnestraat 16, Nijmegen.
Aanmelden

Voorlichtingsavond Zwanger Nu deel 2

Dit is het vervolg van de informatieavond Zwanger Nu deel 1. Deze 2e avond is gericht op onderwerpen die je bezighouden in de periode van 25 weken zwangerschap tot en met de eerste weken na de geboorte van je kindje.
Wederom worden er 6 korte presentaties gegeven over belangrijke onderwerpen: bekken en baby, voorbereiding op het ouderschap, consultatiebureau, welke voeding kies je voor je baby, EHBO voor kinderen, communiceren/contact met je pasgeboren kindje, het kraambed en erna.

zwangerschap geboorte vpwijchen verloskunde

Locatie: Verloskundig Centrum Nijmegen.
Kamerlingh Onnestraat 16, Nijmegen.
Aanmelden