Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

10-12 weken termijnechoTermijnecho

De termijnecho verrichten we tussen de 10 en 12 weken. De zwangerschapstermijn en daarmee de uitgerekende datum kunnen dan het betrouwbaarst worden vastgesteld. We meten de lengte van je kindje op van kruin tot stuit. Aan de hand van deze lengte kunnen we de precieze uitgerekende datum bepalen. Alle kinderen groeien tot 13 weken namelijk even snel, pas daarna ontstaat variatie in groei. Maar 4% van alle zwangeren bevalt op de uitgerekende datum, 40 weken zwangerschap. Een normale termijn om in te bevallen is vanaf 37 tot 42 weken zwangerschap, dus vanaf 3 weken voor tot 2 weken na je uitgerekende datum. We adviseren je om weer met een volle blaas te komen voor een zo goed mogelijk echobeeld.

vpwijchen, geboorte, zwangerschap

Bij de termijnecho berekenen we je definitieve uitgerekende datum!

Een normale termijn om in te bevallen is vanaf 37 tot 42 weken zwangerschap.

Centering Pregnancy

Nadat je de termijnecho hebt gehad krijg kun je tussen 12 en 18 weken deelnemen aan Centering Pregnancy. Je kan ook kiezen voor losse, individuele afspraken. Bij Centering Pregnancy krijg je lange afspraken van 2 uur waarbij er veel besproken wordt en ervaringen gedeeld worden met andere zwangeren die even ver zwanger zijn als jij. Onderwerpen worden van meerdere kanten belicht waardoor iedereen meer leert en weloverwogen beslissingen maakt over uiteenlopende onderwerpen. Ook voor jouw persoonlijke verhaal is voldoende ruimte. Het is altijd mogelijk een keer een extra losse afspraak te krijgen als je iets 1 op 1 wilt bespreken. Elke sessie worden je controles uitgevoerd. Nadat je de 32 tot 38 weken gehaald hebt krijg je weer losse afspraken. Zo’n zes weken na de bevalling komt er nog 1 bijeenkomst waarbij alle baby’s aanwezig zijn. Het blijft bijzonder verhalen uit te delen en er blijft vaak contact tussen de moeders.


Hartjesspreekuur

We zijn sinds kort gestart met een hartjesspreekuur! We merken dat er behoefte is het hartje vaker te horen tussen 14 en 24 weken zwangerschap dan hoe vaak je voor controle komt. Meer hierover lees je in dit nieuwsbericht. Je bent altijd welkom!

Zwangerschapscursus

Tijdens een (eerste) zwangerschap komt er veel op je af. Begrijpelijk dat er veel vragen zijn; alles is nieuw! Wij kunnen je informatie en antwoorden geven op al je vragen. Er zijn een aantal onderwerpen waar je wellicht wat meer van wil weten. Daarom is het interessant om een zwangerschapscursus te doen.

zwangerschap geboorte vpwijchen verloskunde

Locatie: Campuslaan 6 in Wijchen
Aanmelden