Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

15 weken controleVervolgcontroles

In het begin van de zwangerschap kom je elke 4 weken naar een Centering sessie of een controle, maar naarmate je zwangerschap vordert is dit frequenter. We plannen 15-30 minuten in per losse controle. Mocht je meer tijd wensen of eerder terug willen komen om welke reden dan ook, bel ons dan voor een uitgebreidere of vervroegde controle. We hebben van maandag t/m zaterdag spreekuur én ook minstens 1 avond in de week.

Tijdens de Centering of controles vragen we hoe het met je gaat en geven we je ruimte om al je vragen te stellen. Je bloeddruk en gewicht worden gemetenen we controleren de groei, ligging en hartslag van de baby (zie Zwangerschap 3e trimester – GROW). Ook krijg je allerlei informatie, zodat je goed voorbereid de bevalling en kraamtijd tegemoet gaat.

Afhankelijk van jouw zorgplan, krijg je 1 of meerdere bloedonderzoeken en/of echo’s in de loop van de zwangerschap. Het kan ook zijn dat we door bepaalde omstandigheden je zorgplan moeten bijstellen, dit bespreken we altijd met je.

consultatiebureau vpwijchen

Als je tussendoor vragen hebt, je niet lekker voelt of onzeker bent, bel/sms/app/mail ons dan gerust 24/7!
Tel: 06-51822634
Mail: info@vpwijchen.nl

Onze werkwijze

We werken met meerdere verloskundigen in de praktijk. Jij mag kiezen door wie je gezien wil worden tijdens de controles. We vinden het allemaal leuk om je te ontmoeten, maar soms heb je meer behoefte aan 1 of bepaalde gezichten tijdens de controles of heb je met een van ons een klik, waardoor je makkelijker dingen bespreekt. Dan kun je bij ons altijd aangeven dat je tijdens de zwangerschap door die verloskundige(n) gezien wil worden.

Echter zijn bevallingen niet te plannen en bij de bevalling (thuis of poliklinisch) wordt je begeleid door de verloskundige die dan dienst heeft. Zij is goed op de hoogte van jouw zorgplan, de gemaakte afspraken en jullie (geboorte)wensen. Door onze wisselende diensten, is er altijd een “frisse” verloskundige beschikbaar. Daarnaast zijn we ook elkaars ‘achterwacht’ en springen we bij waar nodig. Dit draagt bij aan veilige en vertrouwde zorg.

Jij mag kiezen bij welke verloskundige(n) je in je zwangerschap op controle komt!

Veilige en vertrouwde zorg!

Zwangerschapscursussen

In deze periode ontstaan bij veel zwangeren en partners vragen over de bevalling. Het is een tijd van onderzoek en voorbereiding. Je voorbereiden kan door het lezen van interessante boeken en artikelen én het bekijken van filmpjes. Maar de beste voorbereiding, is toch wel het volgen van een zwangerschapscursus. Bij een eerste kindje, biedt dit veel nieuwe informatie. Bij een volgende zwangerschap, is het goed om al je kennis weer op te frissen. Hoe dan ook, in beide gevallen is het goed om ontspanningsoefeningen, ademhalings- en perstechnieken te oefenen die je straks kunt gebruiken als de weeën beginnen.

Mogelijk heb je de voorkeur voor een individuele cursus of juist groepslessen zodat je ook andere zwangeren leert kennen, die in dezelfde fase zitten als jij. Je kunt kiezen voor cursussen alleen voor zwangeren of juist met je partner. De ene cursus besteed veel tijd aan informatie, terwijl de andere cursus meer gericht is op fysieke voorbereiding. Een fitte zwangere bevalt immers beter! Ongetwijfeld is er vast een cursus die bij jou of jullie past. In onze regio is er een groot aanbod: zwangerschapsgym, zwangerschapsyoga, Zwangerfit, Hypnobirthing, haptonomie, Samen bevallen, Mom in Balance, zwemmen, massage. In onze wachtkamer in het folderrek vind je meer informatie over al deze soorten.

zwangerschap geboorte vpwijchen verloskunde

Het volgen van een zwangerschapscursus zorgt voor een betere uitkomst van je bevalling!