Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Verloskundige praktijk Wijchen

Wij zijn een verloskundige praktijk in Wijchen en houden tevens spreekuur in Ravenstein, al tientallen jaren bestaat onze praktijk in Wijchen en we kozen er enkele jaren geleden voor ook (avond)spreekuur in Ravenstein te doen zodat de zwangeren daar ook dichtbij huis op controle kunnen komen.  Met drie verloskundigen werken we nauw samen in de  praktijk, een kleinschalige praktijk met kennis en ervaring op gebied van zwanger zijn en bevallen.

Zwangerschap

Als je zwanger ben of wil worden kun je contact met ons opnemen. Na de positieve zwangerschapstest maken we al vroeg een afspraak om kennis te maken, vragen te beantwoorden en adviezen te geven over zwanger zijn. 

We kunnen bij die afspraak een echo maken zodat je weet of er al een kloppend hartje zichtbaar is. 


Het eerste trimester van de zwangerschap duurt tot 12 weken. In die periode zien we je drie keer waarvan twee keer een afspraak met een echo en bij de andere afspraak vragen we je gezondheid uit.

We maken een zorgplan die bij jou of jullie past en zien je in het tweede trimester elke maand voor controles terug. We luisteren elke controle het hartje en meten je bloeddruk, bij elke zwangerschapsduur zijn er enkele onderwerpen die we bespreken en natuurlijk al je vragen.

Bij 20 weken verwijzen we je naar het Verloskundig Centrum in Nijmegen of een ander echocentrum voor de 20 weken echo.

In het laatste en derde trimester van de zwangerschap gaan we uitgebreid de voorbereiding op de bevalling bespreken met je en zien we je vaker voor de controles, we houden de groei van de buik in de gaten en maken zonodig een groeiecho. Verder zijn we altijd bereikbaar bij bezorgdheid en kunnen we aan de telefoon met je bekijken of een extra controle gewenst is op dat moment.

Bevalling

Nadat je de zwangerschap voldragen hebt komt er een moment dat de bevalling begint. Soms eerder dan verwacht en soms voelt het alsof het dan eindelijk gaat gebeuren. De meeste kinderen komen later dan de uitgerekende datum, ergens tussen 37 en 42 weken heb je de grootste kans te gaan bevallen. Als verloskundigen begeleiden we je tijdens de bevalling als je helemaal gezond bent maar ook bij een medische indicatie kunnen we er voor je zijn of kunnen we je (deels) begeleiden. Een bevalling kan heftig zijn maar is ook zo speciaal en mooi. Hoe dan ook hopen we dat je een goede ervaring overhoudt aan de geboorte van jullie kindje! Geef al jullie wensen en ideeën (of angsten) aan zodat we de zorg daarop kunnen afstemmen.

Kraamtijd

Na de bevalling komt de kraamweek. In de kraamweek komen we een aantal keren thuis langs. We bekijken hoe het gaat met de ouders en de baby terwijl de kraamverzorgster de medische controles uitvoert bij moeder en kind. Meestal duurt een bezoekje van ons niet lang zodat je genoeg tijd hebt om te rusten. Soms kan het langer duren als we de bevalling uitgebreider met je nabespreken of als het niet vlekkeloos gaat met moeder of kind. Ook in de kraamweek geldt dat je ons kan bellen bij zorgen of onzekerheden wanneer de kraamzorg er niet is. 

Afspraak maken

Ben je zwanger, bel ons om een datum en tijd te plannen voor je eerste afspraak. Telefonisch kunnen we gelijk al al je vragen beantwoorden en geven we de informatie die je nodig hebt. Op werkdagen kun je onze assistente spreken tussen 8.30 en 12.30 uur, de meeste vragen kan zij voor je beantwoorden en lukt dat niet, dan kan zij je doorverbinden met de verloskundige. Wil je de verloskundige liever direct aan de telefoon krijgen dan bel je ons mobiele nummer.