Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Temperatuur

Een normale temperatuur bij je kindje is tussen 36,5 en 37,5. Je kunt de temperatuur het beste met een rectale thermometer meten, waarbij je het zilveren uiteinde helemaal naar binnen in de anus brengt. Doe je dit niet ver genoeg, dan meet je een te lage temperatuur.

Koop voor je kindje en voor jezelf een aparte rectale thermometer.

Kruiken

Gebruik 2 metalen kruiken met kokend water om het bedje van je je kindje lekker warm te maken. Kijk vooraf op de gebruiksaanwijzing hoe je deze veilig kunt vullen en gebruiken. Je kindje heeft 2 kruiken én een muts nodig als de temperatuur <37.0 is.

Koop voor je kindje 2 aluminium kruiken.

Te lage temperatuur (<36,5)

Bij baby’s komt het vaak voor dat de temperatuur op enig moment, vooral ’s nachts, <36,5 is. Schrik hier niet van. Meestal ligt je kindje te koud. Je kunt hem of haar het beste opwarmen door bloot-op-bloot bij je te nemen. Je kleedt je kindje uit, luier en muts aanlaten, en kleedt jezelf uit en gaat onder een wollen deken en/of dekbed liggen. Na 1-2 uur moet de temperatuur >36.5 zijn. Daarna kun je je kindje in bed leggen met 2 kruiken. Heb je twijfels over de andere controles, bel ons dan eerst om te overleggen.

Bel ons direct als de temperatuur (rectaal) <36.0 is óf <36.5 blijft na 1-2 uur ondanks opwarmen.

Te hoge temperatuur (>37,5)

Is je kindje warmer dan >37.5 dan ligt hij of zij waarschijnlijk te warm. Leg je kindje in een romper, zonder muts en zonder kruiken en meet na 1-2 uur de temperatuur nogmaals op. De temperatuur is in de meeste gevallen dan gezakt. Heb je twijfels over de andere controles, bel ons dan eerst om te overleggen.

Bel ons direct als de temperatuur (rectaal) >37.8 is of >37.5 blijft na 1-2 uur ondanks afkoelen.

Kleding en dekens

Kindjes kunnen zichzelf het beste op temperatuur houden in wollen kleding en onder een wollen dekentje. Niet alleen als het koud is, maar ook als het warm weer is. Wol is namelijk een ‘isolator’. Daarnaast is het zelfreinigend, altijd handig met jonge kinderen!

We adviseren daarom wollen kleding of dekens óf anders van natuurlijke materialen zoals katoen of zijde.

Schaf kleertjes en dekentjes aan van natuurlijke materialen: wol, katoen en zijde. Wol is het beste.