Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Continue begeleiding

Wanneer je ons gebeld hebt met goede weeën, komen we eerst bij je thuis beoordelen hoe het met jou en je kindje gaat. Afhankelijk van de situatie zullen we een inwendig onderzoek (vaginaal toucher) doen om te voelen hoeveel ontsluiting er is. Bij een eerste kindje is het heel normaal dat er na enige uren weeën nog maar 1-2 cm ontsluiting is, je zit dan in de ‘latente fase’. Voor je gevoel kan dit tegenvallen, probeer dan juist te focussen op de ontspanning. Daarmee geef je je lichaam de kans om in de ‘actieve fase’ te komen. Als je samen met je partner of iemand anders de weeën goed op kunt vangen spreken we vaak af dat we na een paar uur weer komen kijken, tenzij je ons eerder belt.

Wanneer je in de ‘actieve fase’ bent aangekomen, blijven we bij je en laten we je niet meer alleen. Dit noemen we ‘continue begeleiding’ en heeft veel positieve effecten op het verloop van de bevalling. Zo blijkt uit onderzoek dat de bevalling gemiddeld korter duurt en minder vaak eindigt in een kunstverlossing of keizersnede. Ook leidt het tot minder gebruik van medicamenteuze pijnbehandelingen. Pasgeborenen hebben een betere start en kraamvrouwen kijken meer tevreden terug op hun bevalling.

zwangerschap geboorte vpwijchen verloskunde

We geven continue begeleiding bij je bevalling. Dit draagt bij aan een beter verloop van je bevalling, een betere start van je kindje en een goed gevoel achteraf!