Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Nieuw bij de NIPT voor zwangeren

Meike met de nieuwe folder!

Per 1 april 2023 wordt de NIPT onderdeel van het programma prenatale screening in Nederland. Waar tot nu toe de NIPT enkel mogelijk was via de TRIDENT-2 studie waarbij je een eigen bijdrage van €175 euro betaalde, wordt nu alles vergoed. Dat betekent dat je de NIPT kosteloos kan laten uitvoeren.

Als jouw uitgerekende datum op 9 oktober 2023 valt of later dan zijn deze veranderingen van toepassing. Wat ook nieuw is, is dat je al vanaf 10 weken de NIPT kan laten doen in plaats van vanaf 11 weken zwangerschap.

Om de veranderingen mogelijk te maken is het een week lang niet mogelijk bloed af te nemen voor de NIPT. Tussen 24 maart en 1 april vinden er landelijk geen bloedafnames voor de NIPT plaats. Vanaf 27 maart kan de nieuwe NIPT aangevraagd worden. Het is van belang dat wij als verloskundigen weten waar je bloed gaat afnemen. Er is nu ook een bloedafnamelocatie in Wijchen geopend! Kijk op deze website voor meer informatie (zoek op Unilabs Gelderland).