Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Verloskundige

Met het kraambed of de kraamweek worden de eerste 8 tot 10 dagen na de bevalling genoemd. Deze periode breng je geheel of gedeeltelijk thuis door. In deze week komen we bij jullie thuis langs op dag 2, 3, 5, 8 en evt 10. Indien nodig komen we vaker.

We bespreken elk bezoek hoe het lichamelijk en emotioneel met jou en je kindje gaat en hoe de controles zijn. Natuurlijk hebben we ook aandacht voor je partner en evt. andere kinderen. De gehele gezinssituatie is immers veranderd. Ook hebben we het uitgebreid

Wij hebben de eindverantwoordelijkheid en worden hierin ondersteund door de kraamverzorgende die de dagelijkse controles uitvoert. Bij bijzonderheden tav de controles of de (borst)voeding overleggen we met jullie en de kraamverzorgende over de beste zorg en begeleiding die gegeven kan worden. Jullie wensen en behoeftes staan hierin centraal. Ook vinden we de visie van de kraamverzorgende heel belangrijk, omdat zij elke dag bij jullie is en goed kan inschatten en volgen hoe het gaat.

Ben je in het ziekenhuis bevallen, geef ons dan direct een telefoontje op de dag dat je thuis komt (ook in het weekend). Meestal plannen we om de volgende dag bij je thuis op bezoek te komen.

Bij bijzonderheden en vragen zijn we 24/7 bereikbaar op:
06-51822634

Nacontrole

Ongeveer 6 weken na de bevalling kun je bij ons op nacontrole komen. Je mag zelf kiezen bij welke verloskundige je graag gezien wordt, vaak is dit de verloskundige die ook bij de bevalling was. We vinden het fijn om de zorg af te sluiten door je nog eens te spreken en natuurlijk te zien met je kindje! Met de Centering mama’s heb je rond deze periode de laatste sessie waar jullie elkaars kindjes kunnen zien en elkaar bevallingsverhalen kunnen horen.

Tijdens deze nacontrole willen we graag horen hoe je de zwangerschap, bevalling en kraamtijd ervaren hebt, of er misschien nog vragen zijn en hoe het met jou en je gezin gaat. We besteden hierbij extra aandacht aan je emotionele welzijn.

Daarnaast controleren we je eventueel je bloeddruk, je gewicht en doen we een vingerprik om je Hb (ijzergehalte) te meten. We kunnen aan je buik voelen of je buikspieren weer tegen elkaar aan liggen en zo nodig doen we een inwendig onderzoek en controleren het herstel van je wond. Ook bespreken we je wensen rondom anticonceptie.

consultatiebureau vpwijchen

We zien jullie, samen met jullie kindje, graag terug op de nacontrole!

Feedback

Als laatste vragen we jullie hoe jullie onze zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamweek ervaren hebben. We staan open voor jullie feedback en tips en horen graag wat jullie als prettig hebben ervaren en waar verbeterpunten voor onze zorg liggen.

We vinden het fijn als jullie ons zouden willen ‘beoordelen’ op Zorgkaart Nederland en Facebook. Mocht je het leuk vinden, dan kun je ook een stukje schrijven over onze zorg voor op onze website of facebookpagina. Op deze manier kun je je ervaringen delen met nieuwe zwangeren en hun partners.

consultatiebureau vpwijchen

We staan open voor feedback en tips om onze zorg te verbeteren.

Geef je beoordeling op:
Zorgkaart Nederland
Facebook

Of schrijf een stukje voor op onze website of facebookpagina.