Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

Statistieken geboortes in 2021

We hebben weer een bijzonder jaar meegemaakt met prachtige geboortes! De hoogtepunten zijn natuurlijk alle mooie baby’s die geboren zijn en alle nieuwe ouders die we hebben mogen leren kennen. Ook in de mindere tijden mochten wij er zijn, bedankt voor al jullie vertrouwen!

Nog steeds leven we in een tijd met maatregelen waardoor Centering Pregnancy maar deels is doorgegaan en zelfs met ons eigen team minder samen zijn geweest. Ondanks alles zijn we dankbaar en blij dat we dit rijke vak mogen uitoefenen en zijn we megatrots op alle nieuwe ouders en baby’s die we hebben mogen verwelkomen. We sluiten het jaar af met wat cijfers en weetjes over de praktijk.

De populairste jongensnaam in 2021 is Julian gevolgd door Daan en Finn. De populairste meisjesnamen zijn Anne, Famke, Fleur, Olivia en Sjuul (allemaal 2x voor gekomen). 51% van de kinderen die in 2021 zijn geboren is een meisje (net als in 2020). Een kleine meerderheid, ten opzichte van de 49% jongens.

Eén baby bleef tot 42+1 weken in de warme buik zitten twee baby’s tot 42+0 weken. Zij zijn het langst in de buik gebleven. De vroegst geboren baby kwam bij 31+3 weken. 49% werd na 40 weken geboren. De meeste kinderen werden bij 40+0 weken geboren, maar liefst 13 kinderen kwamen precies op de uitgerekende datum! 

Van de vrouwen die met gebroken vliezen of met weeën bij ons begonnen zijn is 32% overgedragen aan het ziekenhuis tijdens de bevalling. Van de overige 68% van de geboortes die niet zijn overgedragen is 64% van de kinderen thuis geboren en 36% poliklinisch. Jessica had het geluk 42% van de kinderen geboren te zien worden!

Van de vrouwen die medisch zijn bevallen is 61% van de kinderen in het CWZ geboren, waarna 34% in het Radboud gevolgd door het Bernhoven met 5% en 1 kindje in het Rijnstate ziekenhuis.

65% van de barende vrouwen heeft geen pijnstilling gehad tijdens de bevalling. 26% heeft gebruik gemaakt van een ruggenprik en 9% van remifentanil (morfine).