Je kan ons 24 uur per dag bellen op 06 518 226 34

Voor algemene vragen bel je maandag t/m vrijdag tussen 08.30 uur en 12.30 uur naar 0246 414 709

TENS bij de bevalling

Sinds kort hebben wij een TENS apparaat in huis! Een TENS apparaat is een veilige manier om de pijn te onderdrukken tijdens de bevalling. TENS staat voor Transcutane Elektro Neuro Stimulatie. Je krijgt vier elektroden op je rug gepakt waarbij de toegediende stroom de pijn min of meer blokkert en het stimuleert de aanmaak van eigen endorfinen (pijn dempende stoffen die het lichaam zelf aanmaakt). Het verlicht dus de pijn en laat je beter ontspannen!

Steeds meer verzekeraars vergoeden het apparaat, lees hier meer daarover. Je kan ons apparaat gratis lenen als wij bij je bevalling aanwezig zijn. We halen hem op, op de praktijk als je vooraf hebt aangegeven dat je de TENS wilt gebruiken. Je leent hem gratis, je betaalt alleen 15,00 euro voor de elektroden.

Meer lezen over omgaan met pijn bij de bevalling? Zie hier.